AWESOME EMILIA!

Ikväll är det Onzda på Otten. Mexicotema!! Har hållit mig hemma hur länge som hellst för att kunna gå på Onzda den 31 mars 2010. Jag förväntar mig awesomeness! Och det hade inte blivit något som hellst awesome om inte bästa Emilia Öhrberg hade varit den enda (och jag) som inte skulle förfesta på Hoffmaestro som spelar i kväll. Ja, vi är lite utanför och har inte särskillt mycket pengar. Så vi ska rocka lite i Haggeby innan. AWESOME.
Back to Mexico! yeah baby yeah!

PUSS

SÖDERKÖPINGSMÄN

När jag jobbar i källaren på Akleja får jag lyssna på alla möjliga konversationer uppifrån. Tycker jag att det verkar roligt böjer jag mig ner och tittar upp för trappen. Det är en reflex som jag inte vet hur det började. Idag kom det flera män som skulle köpa blommor till sina fruar eller tjejer. Och där var en ganska ung som var så gullig. Han kändes lite pirrig, som om han skulle ha en tjej på besök. Viftade lite med händerna och beskrev hur han ville ha sin tulpanbukett. Han poängterade att den skulle vara till hans köksbord. När han såg resultatet fick han en min som inte riktigt kan beskrivas annat än den som killar har när de är riktigt stolta över något de gjort. Vilken kille, söderköpingsbo skulle jag tro. Eller han verkade inte vara någon stadsråtta direkt. Har fått för mig att alla killar från söta, lilla Söderköping är rara. Men man ska ju inte dra alla över samma kamm oavsett positivt eller negativt. Men de är så rara, de som kommer in på Akleja. Tycker om att killar köper blommor. Vare sig det är till en tjej eller till sig själva. 

PUSS och god natt 

WAXENDER


Min lyckade morgon.....
Påminnelse till framtiden: Lägg inte en vaxburk i väskan. Det kan leda till oanade konsekvenser.

LISTAN


Det var min to do lista idag och jag grejade det viktigaste? Nu ska jag snart ta tag i sista punkten. Mmmmmmmmmm.
PUSS

DENNA MORGON

Vilken underbar morgon! Pigg och glad kexchoklad!! Kunde inte blivit bättre. Gick upp för en halvtimma sedan och var pigg som en nötkärna. Hoppade in i duschen för att tvätta av nattmössan och sprang runt runt och hoppade över min klädhög 1000 gånger för att hitta mitt ansikte, dvs mitt smink. Lite morgorjumpa, he he. Slänger i mig lite filmjölk under tiden också. Ska leta fram min deodorant och går till väskan för att jag vet ju att den ligger där. Öppnad väskan och den sitter fast....vafan? Men o så roligt! Det låg till så att vaxet hade valt att vrida av locker och rinna ut och sega ihop varenda pryl jag har i väskan. Men vad gör det jag som har så mycket tid. Och nu tänker ni (mina syster och mamma) att det är ju konstigt att jag har tid att skriva blogg när jag har så mycket tid denna morgon. Ja, det är lite konstigt. Nu skulle jag vart i bilen till macken för 5 min sen.

Snälla låt mig ha lite flyt idag då....
PUSS

FÖR SENT FÖR EDELWEISS

Sitter uppa för länge för att kunna jobba imorn. Men om jag inte hade fixat min systers header och design hade jag aldrig blivit av med hennes tjat. Imorn är dagen att sova ut på. Efter jobbet förstås. Så imorn stänger jag av mobilen klockan 1900. Bara så ni vet och så att ni som har planerat ringa eller smsa efter 1900 hör av er innan istället. Alltså innan 1900 imorgon tisdag den 30 mars. Ytterst tacksam! God natt mina vänner.

PUSS

HÖGKVARTERET GER RESPONS

Krönikan är inte klar, ringde Nali för lite stöd och hon fick igång mitt lilla men ständigt arbetande högkvarter som gav respons. Här ska skrivas så att pennorna brinner. Tack Nali!

PUSS

en liten vän


PAULINE


never said I was an angel - Pauline

Tog ett brake i skrivandet och åkte iväg till Stadiumarenan. Aja gick en visning så jag tog med mig kameran, tänkte att jag kunde öva på lite "konsert-foto". Skulle vilja ge min NIKON D60 en stor fet kyss och en guldmedalj för en grym prestation! Den är inte så kass som kan påpekas. Funderar på att belöna den med en ny partner (nytt objektiv). Syrran åker till Kina snart, kanske ska skriva en liten fet önskelista.
På visningen knäppte jag några riktigt härliga pics. Framför allt på gästartisten, Pauline.
Det är så härligt när det går bra! Man blir så lycklig i hjärtat! :)

PUSS

PEZ


Kekar PEZ och skriver krönika...jag behöver inspiration. Det blir så tråkigt!
Nu knycklar vi ihop ännu ett papper och börjar om! Vitt ark med tomma rader.
Tänk inte, skriv bara...

SOMMARTIDERHEJHEJSOMMARTIDER

När klockan var 0909 i mitt huvud ringer Linnéa och frågar vart jag är. "Jag sover faktiskt, klockan är ju bara 0909", var det jag fick ur mig. "Nej Frida det är sommartid...."

Grejen var att jag skulle lämna en kaka jag bakade till Linnéa klockan 1000. Jag hade full koll på att det skulle bli sommartid idag. Men jag gölmde.

"SHITSHITSHIT, jag kom kommer!!! Jag kommer så fort jag kan!!"
När jag vänder mig om ligger Maria där och skrattar åt mig. JÄTTE KUL! Sen försökte hon döda mig med en frukt sörja hon ville att jag skulle dricka. Hektisk morgon, men jag hann och nu ska jag sno ihop en krönika till Folkbladet. Vad jobbigt det är när en hel timma av ens liv försvinner!

PUSS


EARTH HOUR & SUGARMAMA


Några fina tjejer kom över på mys och vi åt och åt och åt och åt och spelade monopol. Jag har aldrig vart bra på spel och varför bryta mönstret? Maria skimmade oss alla och gick hem med 47 miljoner på fickan. Jag ska hålla hårt i den tjejen!! SUGARMAMA!!
Lina och Jos var här också, riktigt härlig fin och ljus tjejkväll!

Maria är sån sötnos och rolig som få!

Maria på IKEA: Jaha, vad kostar denhär?
Frida: Kolla på utställningsexet.
Maria: Men vad kostar den?! (går med besvärade steg runt alla strykbrädor)
Frida: Kolla på lappen!!
Maria: .........
Frida: 49 KRONOR!
Maria: JAHA! Som hittat! :D

Maria, liggandes i min säng: säg stopp frida! (skrollar i telefonlistan)
Frida:........stopp?
Maria: TAXI?!? Den kan man ju inte ha sex med....

Maria sittandes i min säng: Jag har en bild på en snopp i mobilen.
Frida: HAR DU? får jag se!!
Maria: nej, det har jag inte. Jag säger bara så för att få vänner...

Maria: Jag kommer ju inte få ligga om du skriver sådär!!

Maria är en superfin tjej, superrolig och helthelt underbar! För kontakt, kontakta mig!
Nu ska vi skratta oss till sömns. Jag älskar henne!!!!!!

PUSS

DREGEL

Nu äre såhär va.....VEM KOMMER TILL PEACE AND LOVE?!

DAMDAMDAMDAAAAAAA....MIKA!

DREGELDREGELDREGELDREGELDREGELDREGELDREGELDREGELDREGELDREGELDREGELDREGELDREGELDREGELDREGELDREGELDREGEL
(PATRICK OM INTE DU FIXAR LITE GREJER ÅT MIG NU SÅ KOMMER JAG ALDRIG MER STÄLLA UPP PÅ BARNVAKT NÄR DU VILL!)

MUSTACH

Jobbar! Det är så mycket kul att göra. Det är lite som att dagen går i en hjulmönster dock. Plantera, bli jordig om händerna, nysa, klia sig under näsan, få jordmustach, komma på att man har jordmustach, ta bort jordmustch och plantera mera. Men jag gillart. Akleja alltså! Mest av allt längtar jag till min syster kommer med fika! Oooooooh att det ska ta så lång tid!!! Grattis på födelsedagen btw sis! Vi här på akleja väntar på dig!!!! JAG väntar på dig (tjejerna är så knäppa....... jag behöver någon normal:P )
Efter jobbet åker jag till brånnestad och äter grillat och luktar på bebisar. Kalasdag! Sen är det fredag ja....what to do my friends..?

PUSS

@ AKLEJA

Då var det lunch. Jag hade samma matlåda som här om dagen. Köttfärssås och spagetti. Hade glömt den lilla detaljen att jag här om dagen åt upp all spagetti, så det vart bara köttfårssås till lunch.
Förut var jag med om en väldigt förnedrande grej som jag aldrig tänker utsätta mig för igen. Linda hade flytt butiken för att lämna binderi, Paula stod i butiken och jag pysslade i källaren. Paula ropar och ber mig hjälpa till för det var för mycket folk för att hon skulle hinna själv. En dam ler åt mig och ser jätteglad ut. Hon skulle ha snitt...I mitt huvud vandrade en hel karnival som sjöng "FAN FAAAAN FAAN FAN FAN FAN FAAAAAN". Jag är den som pysslar i källaren, är inte utbildad florist och kan inte riktigt så mycket (inget alls) jag skulle behöva kunna för att hjälpa den gllada damen. Jag står paralyserad framför kylen och förstår inte varför min fantasi var som bortblåst. Allt jag kunde tänka på var den stackars damen som hade oturen att bli hjälpt av mig. Tillslut var Paula redo och jag ursäktade mig och sprang ner i källaren, där jag hör hemma! Om du läser detta kära dam - förlåt, hade inte riktigt hjärta att dissa dig. Hoppas allt vart bra tillslut.
Hur kan självförtroendet bara krypa ut ur en när man trycks in i ett obekvämt hörn? Hemskt obehagligt.

PUSS


PARANORMAL ACTIVITY

Efter alldeles för några timmars sömn, med påsar under ögonen och efter två snozar drar jag mig upp ur sängen. Såg paranormal activity här om dagen och är ganska förstörd i huvudet. När det är ljust ute är inget läskigt. Men igår kväll var varenda ljud som en viskning i örat om att någon var här. Försökte övertyga mig om att det var min katt men jag gick inte på det. Jag har en fråga till mig själv till idiot och den lyder : 
varför skulle jag titta på den där filmen?! Jätte puckat! Måste sluta tänka.
Nu ska jag äta lite frukost och inse att demoner inte finns! Sen åker jag till akleja på jobb.

PUSS

LITE ALLT

Blir så ledsen på dagar som börjar jättebra och slutar crap. Lite arg, lite ledsen, lite sårad, lite irriterad, lite frustrerad, lite sur, lite allt. Inte blir det bättre av att jag måste städa. Eller kanske, kanske blir som terapi. Skulle behöva lite slänga-glas-i-marken-terapi. Sånt har dom i USA. Funderar starkt på att starta samma grej. Man kommer in i en butik där man får köpa glas, porslin - saker som går sönder när man kastar dom i väggen. Sen går man till ett rum med skyddsväggar runt sig själv och där får man slå sönder allt man köpt. Avreagera sig lite. Skulle vara värt. Frågan är om svenska folket är så aggresivt...

Städterapi dårå.
PUSS


UNDER YTAN


LITE uttråkad. Åker till Espresso.

BEBIS

Uppe och hoppar. Hoppar i hopp om att träffa bebisar idag. Mysigt värre! :)

AKLEJA TREND & BLOMSTERDESIGN





Akleja är den underbaraste blomsteraffär jag vet. Inte för att fjäska för min syster som äger den, utan för att den verkligen är underbar!! Här finns något för alla! Kom kom kom och titta! Ågatan 21 i Söderköping. :)
Nu är lunchen slut, back to work.

PUSS
PS. de bronsiga chokladäggen är to-die-for!!!!!


DATORISM

Jag lider just nu av svår datorism, vilket betyder att jag har svåra problem med att lämna datorn för annan aktivitet. Det är hemskt och frustrerande. Tack och lov ej smittsamt. Jag försöker bli av med problemet och har därför satt ett facebook förbud under morgondagen. Hoppas att denna åtgärd får mig att friskna till och med tiden kanske dessutom min sällskapsjuka minskar (tack jack för att jag fick dricka kaffe hos dig i två timmar idag). Önska mig lycka till!
Imorgon ska jag jobba på Akleja, äntligen lite jobb! Äntligen människor! Dock ska jag krypa in i min lilla pyssel bubbla och skapa påskiga påskarrangemang. Det ska bli skönt att hålla mig borta från fejjan. Det ska bli skönt att jobba! Och här kommer jag höras förstås! Möjligtvis på Aklejas blogg också.

PUSS

Sugen på att fotografera


Jag har massa inspiration och idéer, borde kanske ta vara på dom...

MIN VITA DRÖM


Idag har gått ut på att dregla över denna pappersbit med en bild på min dröm. Genomgående vit med vitmålade trägolv och en takhöjd som jag slipper slå händerna i när jag sträcker på mig. Rymlig dessutom! Varför är jag inte miljonär? Varför kan jag inte bara köpa den utan problem? Känner mig lite ledsen och hjärtekrossad. Önskar jag hade en Marabou mjölkchoklad för att läka mitt brustna hjärta.
Eftersom jag inte kan köpa den så tänkte jag att jag kan ju ge andra chansen. Det var visning idag men det är en på onsdag också. Titta på den vita drömmen och försök att inte älska den, omöjligt. Bara en sak till. OM någon av mina kära vänner väljer att köpa den så kan ni räkna med en ständig gäst som kommer pussa ert golv och slicka på era väggar!

PUSS


KIDS


I'm of! Ska hämta mina troll på dagis, gå ut med deras hund och kanske hittar jag någon som vill dricka kaffe med mig?

PUSS

Eurovoice

Varför är det så svårt att spela in en hälsningsfras på mobilen? Varför låter man som ett litet, hjälplöst barn? Försökte cirka tio gånger, utan ens ett någorlunda bra resultat. Jag sänkte rösten - vilket gav mig en smärre chock när jag lyssnade på inspelningen och trodde det var en man. Jag pratade snabbt - lät som en speedad Smurf skiva. Jag pratade långsamt - lät som ett mongo. Tillslut gav jag upp och hade lust att slänga ut telefonen genom fönstret. Men jag samlade mig och övertalade mig själv : vem bryr sig?
Bra tidsfördriv om ni inte har så mycket för er en måndagsförmiddag.

PUSS

14 och vältränad - 19 och inte lika vältränad

Pjuh! Avslutade nyss ett tränigs pass och känner mig så hurtig. Som sagt verkligheten blir så underbar mot våren. Isgatan runt mitt varv har nästan smält helt och snart är det jogg vänlig terräng. Hoppas komma i superform till sommarn, gärna innan. Hittade en bild på mig från när jag var 14 och totalt inne i basket. Tränade som ett djur och det syntes lång väg. Jag var 14 och hade 6-pack. Kan inte påstå att det var sexigt men det var 6-pack!!! Vart är ni mina rutor, finns ni kvar? Jag ska försöka hitta er. Men inte hela...jag skulle ju inte ha något emot att se lite kvinnlig ut. Som motivation har jag min 14 åriga mage som bakgrundsbild! Nu har jag en anledning till att sätta på datorn varje morgon när jag vaknar.



Sådär ja!

Lite skillnad är det i alla fall! Härligt. Nu får ni stå ut med den säkert alldeles för länge men det är inte ett problem just nu. Har inbillat mig att jag fått många kompisar som inte kan svenska under min resa i Mexico så jag var lite snäll och placerade en översättare där i högra hörnet. Tyvärr kan den välja så fruktansvärt fel ord att det blir pinsamt, jobbigt och oförstårligt. Men då ska ni tänka : bättre än svenska! Så blir allt mycket lättare.
Nu borde jag verkligen hoppa ner i sängen eftersom klockan är 02.00 - för mycket.

GOD NATT
PUSS

(if you want you can translate the text into your on langue att the google-thing in the right uper corner)

MED RISK FÖR ATT VARA TJATIG..


...men VILKEN MAN!! JAG ÄR SÅLD!

DESIGN

Ja...jag försöker. Försöker göra det liiite roligare för er som faktiskt hittar hit. Men jag tappar lusten när det inte går som jag vill så nu vänder jag mig till er...HUR får jag bort den fula blå linjen högst upp??? Det är säkert jättelätt, snälla säg att det inte är jättelätt!

älskade underbara


vad ska jag med egna barn till?! jag har de bästa syskonbarn jag kan önska mig!!
Dessa två och två underbara till. De förgyller min dag, varje dag!

bebisboom

Grattis grattis vill jag säga till fröken Alexandra och Petter som fått en liten Leah Valentina. Kan vara det vackraste namn jag någonsin uttalat, utan tvekan. Bara så ni vet så har jag en man till henne, han heter Herman! Supersnygg, lång, samma ålder och jag lovar att jag ska uppfostra honom till att ta hand om Leah Valentina. De kommer få fina barn!
Grattis igen!! :)

DET SMÄLTER


HUR underbart är det inte att snön smälter? Jag är glad, så glad. Nu känner jag att den är påväg - värmen. Jag är så lycklig att känna pirret. Längtan till att sitta mot Linghallens långsida och le mot solen med en halvarsglass i handen är snart inte längre längtan. Snart verklighet. Verkligheten är så underbar mot våren!
Klaralove och jag firade känslan idag och bakade en smarrig kaka...eller vi hade firandet kanske som ursäkt för att vi var syndigt sugna på en god kaka. Ingen ville komma och äta den med oss. En skit-match var viktigare, att plugga var viktigare, att fika med en bebis från Överum var viktigare. Mer åt oss! Ni missade nått!

PUSS

blue


like i said


(översättning till dig morfar: "jag vill att vi ska vara vänner när vi säger hejdå)

Frida Kahlo


I Mexico vart jag hela tiden jämförd med denna kvinna, Frida Kahlo. Tror mest det var för att Frida är ett ovanligt namn för mexarna och att Frida Kahlo var den de tänkte på när det hörde mitt namn. Eller så är det så enkelt att de ser tydliga drag som gör att vi liknar varann. Trotts att hon var en framgångsrik kvinna hoppas jag på det första alternativet. Dock skulle ett fåtal likheter kunnat påpekas...

Found it

Hittade batteriet i fickan på ett par byxor som hängde på tvättkorgen. Jag som hade kommit igång så bra med städningen så jag fortsätter. Nu känns livet känns lite lättare!

Later.
PUSS

batterier på vift

Jag är den klantigaste jag känner. Jag har tappat bort mitt batteri till kameran. Nu måste jag vända upp och ner på hela lägenheten för att hitta det. Sen vända tillbaka på den. Jag blir så trött på mig själv!! Jätte jätte jätte trött! Men vad hade jag annars hittat på idag? Det gäller att hålla sig sysselsatt..

PUSS

"att göra en hanna"

Hahahahahhhaahhahahahahah! Det bästa är att jag kan skratta åt mig själv..dock kanske mest i rädsla och panik.
Hahahahahahhahahahahahahaaaaaaaaaahahh!!! Jag är ganska grym!

GOD NATT!

MIKA







MYSfredag

alla andra säger fredagsmys... jag med, ville bara inte vara lika normal som alla andra för en sekund.
Jag ska spendera min kväll hemma för första gången på evigheter. Med mina bröder. Har lånat en rulle, inte vilken rulle som helst - baksmällan (skönt att morgondagen inte kommer ha något att göra med filmens titel..)! Köpt chips och dip och cheesballs...är lite irriterad över att jag inte tog ostbågarna istället, var mer sugen på dom. Men när jag stod vid en biljard färjglada påsar och diskuterade med mig själv kom jag av mig för att en kille som var en mil lång stälde sig brevid mig. Tänkte att jag skulle skynda mig att bestämma mig ifall jag kanske skymde hanns favvisar eller bara fick honom att känna sig obekväm för att jag kände mig obekväm för att jag var så kort och han kanske kände tvärt om. Jag vet inte varför jag tänkte på allt det där och inte bara brydde mig om mina egna chips och blaha blaha. Därför vart det cheesballs istället för ostbågar. Nu ska jag överväga om det finns plats för både mat och snacks eller om jag ska mysa ner mig dirr i ett par långisar, fixa dippen och duka upp för mys. Fredagsmys here I come!

PUSS

??????????

Vem är det som är så chockad över att jag och Mika vill ha varann!? Vad är det man inte förstår?
:D

LOKA krusbär päron

Nu åker jag iväg till mormor min. Läsa lite tidning och fika, sånt som barnbarn gör bäst. Innan jag åker ska jag ta en slurrk av min nya kärlek - nej inte Mika, min andra nya kärlek - LOKA krusbär päron. Smakar som den blå monsterdrickan man drack när man var liten! Uppmanar alla att springa till närmaste Ica, haffa en krusbär päron, betala, springa hem, sätta på en bra rulle och njuta av sin LOKA krusbär päron. Där har vi min fredagskväll!

bild lånad av bloggfamiljen.se

changed my mind

Igår klockan 10.04 får jag ett trevligt sms av Lina Arvefors som frågar "är du sugen på att se Mika i Stockholm ikväll?". Tänkte att Mika inte var min grej men sponiteten väckte lite hoppande endorfiner i min kropp. Efter en trevlig reunion men Fab 5 - Matilda (som förövrigt kommer hem om två veckor!!!!!) tog jag och Lina el coche och Ackes Iphone för att kunna öva in alla låtar innan konserten. Det gick sådär. Men vad gör det när man kan musiken, bara att hitta på lite mellan raderna och ryta orden man kan. Det kan ha varit den bästa konserten jag varit på! Han var en Gud live! Söt som en liten sockerbit som man bara skulle vilja lägga i en kopp teh och dricka upp. Lina och jag - the mika lovers number one - åkte hem nöjda och glada. TO CUTE. Snacka om omställare. Och bäst av allt, detta kalas kostade mig totalt ca 70 kronor. Det gäller att tänka ekonomiskt!


Lina gick inte att stoppa....

Jag är kär i Mika och Mika vill ha mig!


OK, jag går på balen


OM jag får ha det där. OCH att någon köper det till mig.
Klänningen är Acne 1499 kr och armbandet är Buddha to Buddha ca 4800 kr. Sen kom jag på att jag kanske har oppererat fötterna då, så barfota är alternativet. Typ. Kanske ska skippa balen?


loose your butt


Jag har en vän som är världens bästa!! Idag fick jag en lösrumpa. TACK, du bryr dig verkligen om mig och mina ilandsproblem. Tack igen och tusen gånger till! Kommer aldrig kunna tacka dig tillräckligt. Lav Ya!! :D :D

Something beautiful as life


Ett vackert barn.

MOSTER FRIDA

Jag har blivit moster!!! Igen! För fjärde gången! Jag är så lycklig :)
En liten Hermanklump var det som kom ut!!
JAG ÄR SÅ LYCKLIG! OCH GLAD! OCH LYCKLIG!

kreativ

nu ska jag ta fram alla mina kreativa förmågor...jag måste hitta lösningar. massa lösningar. roliga lösningar. nya lösningar. ovanliga lösningar. det kliar i fingrarna!! kom igen nu!

BONK


Bästa, finaste Olle Bonk fylle 3 idag. Klart att jag var där och såg till att hans dag vart super bonkig! Moster älskar sin Olle Gustav Göte Johansson Bonk <3

Wui?!


http://www.onepiece.se/
Känns det inte JAG?! Och hur go skulle inte en kille va i den?! UUUH!
Önskar mig en sån!

min sista sallad

Jag har ett litet tillkännagivande. Från och med idag så arbetar jag inte längre på Paus. Kanske någon gång ibland som krispersonal men kan ha varit så att jag gjort min sista sallad. Jag kände att det inte funkade med veckoscheman längre, måste kunna lägga upp mitt liv lite. Min vardag. Som just nu har hänelsenivå noll men det innebär att jag får möblera precis som jag vill. Imorn är det måndag. Tycker ju inte om måndagar va. Men nu kan vi säga det, för att vara lite rebelliska och "nyskapande". The question is....vad f ska jag göra imorn?!

Just det...söka jobb

Bästisen


Den absoluta favoriten - bästiskakan!!!


Bästiskaka
• 200g Smör
• 4 ekologiska Ägg
• 5 dl Strösocker
• 1 msk Vaniljsocker
• 2 krm Salt
• 1 1/4 dl Kakao
• 3 dl Vetemjöl

Kokosglasyr
• 150g Smör
• 3 dl Vispgrädde
• 2 dl Strösocker
• 1 tsk Vaniljsocker
• 2 dl Ljus Sirap
• 400g Kokosflingor

Gör så  här
1. 
Kakan: Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
3. Vänd ner resterande ingredienser och rör till sist i smöret.
4. Grädda kakan i en bakplåtspapperklädd form i 200°c, ca 20 min.
5. Glasyren: Smält smöret.
6. Rör ner de andra ingredienserna i smöret och
låt glasyren sjuda några minuter under omrörning.
7. Bred ut glasyren ovanpå den precis ny-utagna kakan och
ställ sedan in den i ugnen i 200°c, ytterliggare 15-20 min.

Låt kakan svalna och skär den därefter i stora munsbitar och njuuuuuuut!


Lukta bebis


Jag fattar inte.. Om tre dagar ska min syster få en bebis! Jag ska få lukta på en bebispanna!!! Jag ska kela med de mysigaste fötterna i världen. Jag får se ett nytt liv, trollskaran får tillök. Du är så välkommen Klumpen!

Plutt.


Gulleplutte! Men när du blir stor så kommer du troligtvis bli jobbig och sånt. Jag skulle aldrig kunna ta hand om dig!! Sorry.

De vet var tån klämmer, de asen


men jag är ju en smart tjej

Klaralove's place

Igår vare fest @ Klaralove. Lovely. Thats the place to be, Klaralove's place. Hade jättejättekul och njöt av massamassa mysiga människor. Somnade efter mycke track på soffan klockan sex, när de sista gick. WEI! Idag undrar jag hur många som har ont i magen utav tulpanerna, hur många som skrattar lite åt allt som hände, hur många som undrar vart dom fick alla blåmärken ifrån, hur många som undrar hur deras huvud kan vara oskaddt trots att promillen var på den högre skalan, hur många som kommer äta popcorn med vitlöksdip till filmen ikväll, hur många som fattar hur grym Klara är som bedriver alla desse exelenta fester trots att hon skurar hela huset hela morgonen efter???

några väl valda

Arbeta som om du inte behövde pengarna. Älska som om du aldrig blivit sårad. Dansa som om ingen ser dig.

klok kille

rasta hund likamed måste ha fötter

Hela morgonen har gått åt till ett ständigt letande efter potentiella jobb på platsbanken.se. Resultatet blev 7 potentiella av 192. Det är sjukt.

Nu går jag och laddar för att göra en scen på vårdcentralen. Har byggt upp ett riktigt dramatiskt manus och står framför spegeln och övar. Om dom inte faller så kommer jag nog börja tjuta på rikt. Har så fruktansvärt bajs ont i fötterna nu. Önskar nästan att jag inte hade några, fast utan dom skulle det ju vara svårt och gå ut med min syrras hund. Som jag ska göra nu.
Later.

I L U

Hur jobbiga och svåra beslut än är så måste man fatta dom. Vare sig det beslutet visar sig vara bra eller dåligt så kommer allt bli bra tillslut. Jag lovar. Allt kommer bli great.

ZUUUUMBAAA

ALLA DANSAR ZUMBA?! VAD HÄNDER??

ääh! vad är zumba jämfört med en kall öl? Drar till O'learys istället!

Någon som vill ha en hund?!?!


jävlajävlajävla hund! ska ALDRIG skaffa egen. sjukt irriterad.

Strike


Foto Karin Lundin

MIJAU

Jojo! Jag gick på promenaden 07.30! Lite trött nu men jag tänkte städa. Och nästan att jag ska lägga ut en dagens outfit : uderställ.
MIIIIJAU!!

Lkpg


Glömde nästan dagens fetaste nyhet. Maria, min trogna vän, flyttar till Linköping, Ågatan. Kanske flyttar med. Ekonomiskt att dela...? :) hihi

njut av tiden

Jag hann så mycket idag! Förutom promenaden med mamma. Tar den imorn klockan 07.30 (kanske). Tyvärr tror jag att det är så att jag gör många saker för att jag är rastlös och för att hindra mig ifrån min värsta fiende, internet. Tyvärr är det extremt lätt att göra av med pengar när tiden räcker till mer än väl. Och det är en dålig sak, mina vänner. Nu är det så att jag har varit på en resa där min budget räckte mycket bra och jag var aldrig jättetvungen att tänka på vad jag gjorde eller betalade för, för det skulle finnas pengar på kontot. Men nu är jag hemma och pank och har ingen aning om hur man tänker ekonomiskt. Typ pank. Fick en liten lön när jag kom hem men man vill ju inte vara PANK. Paus kunder har troligtvis gått i ide, så där slängdes min lön i armarna på Emy som har hyra att betala och jag får ännu mera tid åt att njuta av tiden. Det känns ju ganska oekonomiskt att flytta hemifrån för att få jobb...
Så jag håller mig sysselsatt om dagarna, så gott jag kan! Idag hade jag till och med en to-do-list. Men jag fick en lucka så då åkte jag hem, tröttnade på det, bakade en kladdis, gav kladdisen till killarna på SLITAGE, gjorde killarna på SLITAGE glada och vipps så hade jag fyllt lite dötid. Klämde in en efterlängtad date med hanna också!

Imorn kanske jag ska söka jobb? Eller så kan ju alla pallra sig till Paus så att dom är tvugna att ringa mig!!

alla fyller år i mars

Grattis underbara Klaralove!!! <3


alla fyller år i mars

Grattis bästa pappa!!! <3


Pojkarna i mitt liv



yeah!

Jag hinner med allt och lite till, jag är otrolig!


OLLEBONK




tidsoptimist

OM jag är. Många tycker om att påpeka't också. Världens sämsta ovana som får mig att må så bra! Ni borde alla prova en dag eller två. Älskar att ha en miljon saker i luften, bästa är när man hinner med allt.

Imorn: 
7.00 Koka kaffe till pappa som fyller år och ringa till Klaralove för att sjunga ja må hon leva
8.00 Måla på Akleja i Söderköping
11.00 Göra naglarna hos Jos (Åh jo, jag har blivit lite kvinnlig minsann)
ca 13.00 Växla in mina pesos, lämna tillbaka mina skor, plus massa andra ärenden som ska fylla tiden till
16.00 Kanske hämta mina troll Adam och Olle på skolan/dagis.
17.00 Möte med redaktionen på folkbladet
18.30 Gå en långpromenad med mamma

Imorn = fullt upp = fem av fem toasters

ocool

På Hugo igår var det drag, dock så var det så sjukt mycke småttingar. Vart lite otaggad och kände mig gammal. Samtidigt så vet jag hur sjukt kul det är att gå ut när man egentligen inte får, men ska de låtsas vara tillräckligt gamla får de ta mej tusan gå in för det. För tjejerna är så fruktansvärt jobbiga när de knuffar och ger bitch-blickar till varenda tjej de inte känner. Och killarna hoppar omkring som små snorungar. Förlåt, men det är så fruktansvärt otaggande!! Asjobbigt verkligen! Dock är inte min åldersgrupp bättre. Killar, seriöst, är det så kul att slänga en käftsmäll på någon att man kan göra det utan anledning? Och måste ni vara så fruktansvärt matcho och slå tillbaka om ni får en smäll. Gud, vad töntiga ni är!!! Orkar inte med er. Tjejerna kollar snett på alla. Tycker dom tjejerna som släpper loss skämmer ut sig mindre än de som står stilla och bara glor. Alla bara är så jävla ocoola!

här vare fest här vare fest här vare massor utav fest


See you @ Hugooooo

Who says


i cant get stoned. /John


Lillebrooor


Grattis på tolvårs-dagen din lilla skit!

shoshosho



Don't think they're keepers...back to Din sko you go.

snooz i mitt hjärtat

Dagen börjar med snoooooz. Jag älskar snooz. Lite för mycket tyvärr, så jag hade tio minuter på mig att hoppa upp ur sängen, ta ut flätorna, spraya deo, hitta kläder, ta på mig kläder, parfymera, byta kläder tio gånger, parfymera mera, borsta tänderna och ta mig in till stan för att äta frukost med Jos. Kom bara 10 min för sent. Pretty damn good. Åt scones på Waynes och drack kaffe...kaffedrickare har jag blilvit. Jetlags fel, absolut!
Bokade tid för naglar hos Jos. Vart lite bekväm med det sist och fröken övar och övar för att bli så bra hon bara kan! Vi pratar bort tiden och jag glömmer bilen. Springer för att om möjligt stoppa p-lisa. Kommer till automaten och märker hur jobbigt det var att springa den korta biten. Flåsar som en tok mot bilen och titt, ingen lapp i rutan. Yeah!
Efter frukosten hittade jag ett par skor som inte fanns. Fanns inte i min storlek. Ska vänta in dom! Snygga som en vältränad surfare med bruna ögon, ett bländande smile och röst som en gud! snygga.
Ringde mamma som var på väg hem. Härligt att ha henne hemma! Fann lite inre frid. Och det är ju jobbigt att känna frid så jag åkte själv upp till vårdcentralen och grät lite över mina ondaondaonda fötter. Fick en tid om en vecka. Antar att jag får vara nöjd att ens få en tid. Skaplig surtant i receptionen. Nu ska jag be en bön varje kväll för att de ska fatta hur ont jag har och direkt skicka mig på operation. Gärna båda samtidigt så jag blir av med det fortast möjligt.
Åkte till bästa Kricka och köpte hans högtalare för en summa som verkligen inte behövde prutas. Hyvens kille, mycket nöjd!
Träffade ajsbajs på stan, tyckte synd om mig själv för att surtanten varit så dum så jag köpte mig ett par skor. Otroligt dumt eftersom jag har ganska jätteont just där. Det var nog lite impuls...de får nog gå tillbaka till Din sko.
Kvällen har jag spenderat med Emilia och vi har bakat och kollat på bästa GLEE. Pratat om att djur är äckliga och konstaterat att vi inte ska skaffa djur när vi flyttar hem ifrån.

Nu sitter jag uppe onödigt länge också...crap.
SOVA - ja.

PUSS


footfeet

Om ett par minuter tänker jag ta tag i min närmaste framtid som välmående. Tänker ta mig till vårdcentralen och fixa en remiss så att mina fötter ser ut som vanliga fötter och framför allt känns som vanliga fötter. Har dock aldrig haft känslan av ett par vanliga fötter men jag har hört att det är pretty nice. Har du normala fötter så snälla ge mig en bild av hur det är och hur man går med dom. Känns som att jag ska lära mig gå på nytt. Sen så kan alla få hålla alla sina tummar för att jag får den där remissen nu och att jag får den där operationen snarast! Står inte ut längre...

MEXICO SUNSET


Sis<3

Vet ni vad! Jag har en syster som sliter för allt annat än sig själv. Hon är äldst i syskonskaran och har alltid varit den som tagit skiten för allt. En av de starkaste människorna jag vet, troligtvis den starkaste när jag tänker efter. Hon har lärt mig gå, vara artig, simma, ta ansvar, att stå upp för mig själv. Visst hon är min storasyster, det kanske ingår i "jobbet" men hon är en av mina bästa vänner. En av få jag litar på till 110 procent. En som alltid ställer upp, en som alltid gör det lätt för mig. Att se henne göra något för sig själv är mycket sällsynt. Hon har en blomsteraffär som är hennes liv. Det hon brinner för är att hålla affären vid liv, hon är lika envis som mamma, hon kommer aldrig ge upp. Hennes affär är det mysigaste stället jag vet och hon har bara anställda som vet hur man ska behandla kunder, som vet vad artighet och välmående innebär. För hon är sån själv. En riktigt trevlig tjej som kämpar för att lyckas. Jag bara önskar att alla idioter i världen som har något annat att säga skickas på kurs dit pepparn växer.

Lav ya sis

cookie


Foto: Karin Lundin
Karin och jag har lekt på stadsmuséet och vi badar i fina bilder med det perfekta ljuset!

chokladbollar och en maria


båda är mums

Trött som vanligt

KAFFE KAFFE KAFFE KAFFE KAFFE KAFFE.
TYCKER INTE ENS OM DET.
YOU GOTTA DO WHAT YOU GOTTA DO!

Dog


jag saknar faktiskt inte Odin........

Are you lost?

Do you wanna find me?
:D

mama

Lilla mamma ligger på sjukan med
blodförgiftning. Stackars. Inte direkt vad hon förtjänar. Nu slog klockan 01.01,
jag önskar att mamma kommer hem imorn. Papps är i Tyskland så jag blir familjens överhuvud, vilket George protesterade emot. Han säger att jag borde söka psykisk hjälp. Det är tacken för att man försöker vara en muntergök i ett hopplöst försök att framkalla ett leende. Ibland förstår jag honom. Men han har glimten i ögat, han skämtar bara (?). Som överhuvud tänker jag ta hand om mina småbröder, ge dom föda, se till att de gör läxorna och går ut o rastar wilma (skämt, vi rastar wilma allihopa). Imorn ska jag göra insattsen att köpa bregott och loka. Det fattas mig. Mamma drack upp allt. Jag är inte arg bara hemskt törstig.
Mamma kom hem.


MEXICO LOVE

Så sjukt pepp att skriva reportaget om Mexico till Folkbladet!! Alla måste läsa FB:s ungdomssidor på fredag. Jag har ensamrätt på uppslaget!! Yeah baby, yeah!

Jag har en sjuk spotifylista

här kommer några godingar

  • Who says - John Mayer
  • Crawl - Chris Brown
  • You make it real - James Morrison
  • I saw - Matt Nathanson
  • Happy - Leona Lewis
  • Hur ska det gå - Melissa Horn
  • Fast car - Studio Group
  • True Colours - Kasey Chambers
  • Impossible - Shout out louds
  • Sexual healing - Ben Harper
  • Kär i en ängel - Håkan Hellström
  • I'm yours - Jason Mraz
  • Free Fallin' - John Mayer
  • Livin' on a prayer - Bon Jovi
  • Smoke & Mirrors - Paloma Faith
  • So you do - Hoffmaestro
  • Let's get it on - Marvin Gaye
  • Highway man - Hoffmaestro
  • Be mine - Robyn
  • Holiday in Spain - Counting Crows

SPOTIFY LOVE


OKEY, i'm okey

Jag tänker inte tappa känslan av lycklig. Jag är sjukt lycklig, jag är't!! Bara svårt att hålla modet uppe när allt är så grått, när alla människor är gråa. Det känns att alla här hemma känner sig gråa.
I Mexico-land kom en viljebölja över mig. Jag vill lära mig så mycket! Och nu när jag genomfört resan så vet jag att jag faktiskt skulle klarat. Solade på min beslutsamhet samtidigt, så nu jävlar! Lärde mig mycket om mig själv som jag inte visste, som nog ingen visste. Salsa...har ni provat det? Innan jag stod där på dansgolvet, på stranden, på isla mujeres sa jag aldrig i livet att jag går upp där. Pardans har aldrig varit min grej, leder hellre än följer. Manlig, jag? Nä?! Nu sitter jag och kör en seriös funderare på om salsahuset här i Norrpan är något att ha. På något sätt känner jag att jag inte kommer ha samma känsla som vid en strandbar i Mexico med en läckerbit till lärare som i en trist byggnad på Drottninggatan. Värt ett försök (hahah bara tanken på mig i en seriös salsa får mig att dö av skratt). Sen kom jag på en till sak. Det där med flytande spanska skulle vara så coolt och jag vet att jag skulle älska't. Kollade in en kurs idag på tre månader. Värt? A, jag tror det. Dock gjorde jag ett "test" som gav mig en grovt obehaglig flashback från spanskaklasserna i tvåan. Men jag ska nog greja det här. Jag vill greja det här.
Nått annat viktigt som jag skulle vilja läsa på om är försäkringar. Träffade två härliga tjejer på Isla som vart utan deras bagage i över 24 timmar. Tack vare deras feta försäkring så hade dom 24 timmar på sig att shoppa upp 7000 kronor i New York. Ganska värt att veta, bara ganska.
Mina systrar och jag ska i vår gå en fet fotokurs som kommer väldigt lägligt!!
Sen är jag sjukt sugen på det där med gitarr. Har lite av'et i bakhuvudet men ganska långt bak dessvärre. En dag!
För ska jag hinna med allt det här så måste jag säga upp mig från paus och folkbladet, ringa alla mina vänner och säga "em, jag har inte tid att va med er", skära ner på antalet sovtimmar ganska dramatiskt, äta pernpizza för att spara 18 minuter på varje måltid och sova med skorna på. Såja. No big deal. Det måste kunna gå att kompromissa. Allt löser sig.
Jävla jetlag...HUNGRIG

RSS 2.0