Listan....

såhär va..när jag läser alla andras listor över deras 2009 kommer jag fram till en enda sak.. jag borde inte skriva någon för jag har så äckligt dåligt minne.
Jag tog ju för fan körkort i år! Hur kunde jag glömma det?! Och det var bara ett exempel på allt jag har glömt skriva. Borde kanske göra månadslistor för att träna upp minnet lite. Nyårslöfte: träna minnet!

GOTT NYTT ÅR!


En liten hälsning från mig och Karin! Ta hand om er ikväll!
GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

When i feel down


så kollar jag bara på bilden. Karin och jag har börjat med ljusgrafitti. Roligaste sysslan jag någonsin haft! Och sjukt så snyggt man kan skapa. Den här bilden står alltså för bajs.. Karin har skrivit och jag har gjort konstverket till vänster. Hade ni vart där och sett oss snubbla omkring på isen i 30sek hade ni skrattat lika högt som jag. SÅ mycket betyder bajsbilden för mig!
Nu peppar vi för nyår!
PUSS

2009 yeah

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Tog studenten. Önskar jag inte hade haft halsfluss för då hade den lyckligaste veckan i mitt liv blivit fulländad!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag minns det nog och om jag minns rätt så höll jag det, gör fortfarande.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, men det lär bli ett jädra babyboom 2010!
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Paris!! Och då måste jag ju hoppa tillbaka till nummer ett på listan och påpeka att jag har ätit sniglar(!!). Sen var jag i London ju.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? TID! Jag måste vänja mig vid vuxenlivet och kunna skaffa fram lite mera tid!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 2:a januari, 11 juni, 25 juli, 7-9 augusti, 11 augusti.
8. Vad var din största framgång 2009? Framgång...? Jag tror jag har fått lite mera stake nu.
9. Största misstaget? Inte haft tillräckligt med stake.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Njae..
11. Bästa köpet? Min wunderbara systemkamera och självklart...mjukisdressen!!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Teknik, mat, presenter och vart resten är är ett mysterium.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja! Ord och känslor.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Melissa horn - jag kan inte skilja på. Men främst beyonce. Halo, Scared of lonely, ego.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har varit alldeles för likgiltig iår. Dock lycklig samtidigt. Nästa år ska därför bli extra glatt och extra ALLT!!
16. Vad önskar du att du gjort mer? jobbat....ehe ehe hehe hehe he..
17. Vad önskar du att du gjort mindre? stressat
18. Hur tillbringar du julen? Med min stora feta närmaste familj.
19. Blev du kär i år? Jag var tokkär :)
20. Favoritprogram på TV? Flash forward!! Men jag är ju så fruktansvärt dålig på att följa serier!!:(:(:(
21. Bästa boken du läste i år? Jaaa...kan inte läsa....
22. Största musikaliska upptäckten? Melissa Horn, Matt Nathanson
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ehm...jag fyllde år för ganska exakt ett år sen, kommer knappt ihåg vad jag fick. Men jag fick ett väldigt fint rim av eddi. hahahh! underbart!
25. Något du önskade dig men inte fick? Niiiiiiiiiiix. Jag har allt jag vill ha!
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Mamma och jag lagade mat hela hela hela dagen och sen droppade massa tjejer in och en och en annan pojke också. Vi åt och åt och åt! Sen festade vi vidare på Hugo, nästan ensama. Vi hade så sinnessjukt roligt!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nja...
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Jag hatar frågan! Har städat ur garderoben minst 50 ggr detta år men kan ändå inte riktigt sätta fingret på vad jag har haft på mig.
29. Vad fick dig att må bra? Min trygghet. Som jag lämnar nu. Jag hittar annat som får mig att må bra!
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Detta år var ju Pitt damn nice!!
31. Vem saknade du? Simon...
32. De bästa nya människorna du träffade? Emy och Tina @ paus är änglar. Nya människor detta år var många gamla människor som kommit tillbaka. Aja är en fruktansvärt bra nygammalny vän!!

Peace

sniglar i paris.

REAREAREA

Reor är hemska, fruktansvärda, frustrerande, galna, hopplösa och alldeles underbara (när man hittar det man söker). Aja och jag gick fyra timmar på stan idag och hann med två av de fyra varuhusen. Mitt humör dog redan inne på monki som var först ut. Klänningen var fulare på än av, klart man blir sur! Egentligen vet jag inte varför jag provade den. Kunde innan gissat hur den skulle sitta. Men så är det ju med reor...och tjejer. REA-tjejer. Har nog aldrig stött på en REA-kille? Det är fullt med fruntimmer, fjortisar, homosexuella, damer, haggor och normala tjejer på stan men inte en enda karl! Jo nåra, men dom är medsläpade av alla haggor. Stackare. Skaffa lite balls och säg att ni hellre ligger på soffan. Konsekvenserna får ni ta.

Aja har äntligen money och det märks...jag vet inte hur(!?!) många gånger hon provat skor idag och hur mycke hon tjatat om dom där jävla ormskinnslegginsen. MEN nu ska hon vara duktig för hon ska spara. Så istället för att köpa går hon och hänger läpp tills hon kommit på nått annat att tänka på. Vilket vanligtvis tar ca 5 sek. Samma visa varje gång majsan har money!

Jag har fått med mig nästan bara vettiga saker med mig hem. Hela outfiten till nyår, klänning, skor och accesoarer. Tre par trosor, ett par som var fina och sköna, ett par söta som bara en pojkvän skulle tycka om och ett par sköna som aja rata totalt. Jag behövde nya så jag skiter i om aja ratar dom. REA är bra! MEN jag är ingen rea-tjej! 

godnattPUSS


can you see my halo?


shut up

NU ELLER JÄVLAR ALDRIG

Pudeln


Blir ledsen.
Idag av alla dagar vill mitt hår verkligen inte samarbeta. Och om vädret fortsätter så kommer jag se ut som en ovårdad sleten pudel...jag tror jag behöver ett glas vin! Pudeln hänger på Hugo ikväll med fina tjejer!!!

rumpadansen


Hon älskade paljettkavajen hon fick av moster! Så hon firade med rumpadansen! SÖTBOLL<3

det lilla röda


Paket...Detta är anledningen till min sömnbrist igår. Satt uppe till halv tre för att jag ville slå mina systrar på fingrarna med paket som var totally awesome. Vet inte om dom går in för det lika stenhårt som jag...
På tal om sömnbristen så kan jag ju tillägga att jag kunde faktiskt inte ta sovmorgon heller för halv sex kommer Lucce smygandes och viskar "Frida...kom vi ska gratta mamma på namnsdagen". Jag säger ju det, min familj är galen. Crazy.

julafton


Paket! Det är sjukt! Sjkut hur paketgalen min släkt är. Igår var vi ca 20 stycken som trängdes och härjade här hemma. Tack vare ganska mycket för lite sömn var jag ganska slut i huvudet när klockan närmade sig Kalle Anka, innan alla gäster ens hade kommit. När Kalle väl sätter igång ropar jag på hela min familj men får noll respons. Efter tredje gången (den gången jag höjde rösten och irritationen över att ingen kom hördes) dunkar Lucce ner för trappen och säger "vad vill du". Vad jag vill?! Att alla ska komma och följa traditionen!! Till svar får jag en dumförklaring om att det är ju samma sak varje år. Jag inser att han har rätt men blir så irriterad att jag säger "NEEJ, DET ÄR DET INTE!!!! Det är faktiskt en snutt av en ny film i slutet..." Och se där, nu hade jag i princip dumförklarat mig själv. Jag satt en stund till, såg Lady och Luffsen, väntade tills Lucce inte kunde se eller höra mig, gick ifrån TV:n när kusten var klar. Det var urtråkigt att följa traditionen själv!
Summering av aftonen är ändå helt OK. Vi i min familj är vana vid att det blir kaos... Tomten var snäll och jag har tackat alla för mina fina klappar! Jul är överskattat men magiskt.

PUSS

23/08/08


sött


sötare!!!

how to love this


Är kär i min mysdress från bikbok. Jag bor i den! Det jag längtar efter på jobbet eller det första jag vill ta på mig när jag vaknar. Den ligger troget vid min sida på stolen bredvid sängen OM den inte sitter på mig. Grr! 90210 är väl kanske inte min grej, men dressen...OH. MIN GREJ!!!!!!!

en sak till...


bild lånad av : http://csundkvist.blogg.se/
Jag bara råkade komma in på en tjejs blogg såhär på sena timmen. Och var tvungen att säga hur gärna jag skulle vilja ha en grön gammal bubbla med klisterlappar på. Klisterlappar som visade alla städer och länder min fina bubbla och jag varit i. Det kanske inte är sånna klisterlappar på denna bubbla men jag gissade mig till det. Hur som och även om det inte är så, så vill jag ha det så! Jag i page och min gröna bubbla! HUR coolt!?

PUSSgodnattpåriktigt

snösnösnösnö

Jag älskar snön! Kan inte skälla, skrika och klaga på den som alla andra. Den är alldeles för sällsynt! I love it! Det är nu som jag inser hur mycket jag hade velat kunna åka skidor. Snowboard har jag också alltid velat kunna! Men faktum är att jag kan inte ens bromsa med ett par skidor. Alltid föredragit att sätta mig ner eller slänga mig lite lagom snyggt i slowmotion. Vet inte vad jag ska säga om det....."funkar". Den eldsjäl som lär mig åka skidor/snowboard ska veta att den alltid kommer ha en plats i mitt hjärta.
Det jag ville komma till var att jag har fått med mig några eldsjälar ikväll och åkt pulka i bjärby! Eller Sebbe var väl den som mest "gick in för det". Klara och Millan var lite sega i starten men dom hade visst också ett litet barn inom sig. Tillslut! De behövde se proffsen (jag och sebbe). Haha! Bjärby backen är bästa backen hittills ändå! Rekommenderar djupt, varmt och gärna. Efteråt fick vi lussebulle med smör och socker, julgodis och varm choklad @ Klara. Mysigt, precis som vintern ska vara!

Imorgon är sista dagen på Akleja. Hoppas det snöat så mycket i natt att vi blir insnöade! För jag hinner faktiskt inte jobba imorn! Måste julpyssla, slå in klappar, göra färdigt klappar, städa, tvätta, fixa, dona och lite till. Måste måste måste. Men en sista dag på Akleja kan ju inte skada! Alla nissar i källarn är så glada! Julrimm vill jag ju göra med. Crap...

Idag på jobbet fick vi höra av alla kunder som kom från Norrköpingshållet att en olycka inträffat vid Navestad. En bil som frontalkrockat med en buss. Usch så hemskt. Fick panik när jag vet att många jag känner och bryr mig om bor där i närheten. Tack och lov var det ingen av dom. Men en stackars man. Alla borde lägga en tanke åt honom och fatta att vädret inte bara är till för lek. Lek inte med något du inte kan kontrollera. Sladda inte med flit, det är inte kul längre om någon råkar illa ut. Kör försiktigt, alla tjänar på det!

En sista grej måste jag säga innan jag hoppar in i badrummet för en tandskrubb...
Fick SÅ fina julkort av mina troll idag!!! Jag ÄLSKARÄLSKARÄLSKAR dom!! Bäst i stan, Bäst i världen och i hela universum!

PUSSgodnatt


ostbollar och paket

WOW! Har slagit in ca 5 paket och ätit 50 gånger så många cheesballs...har typ 15 kvar (paket förstås)(cheesballsen som är kvar står vid soffan, tänkte prova på en "roblas"). Tillbaka till paketen.. Kul! men jag skulle vilja lägga ner lite mera tid på det. Och rimma vill jag med! Gad...får nog ingen sovmorgon på julafton heller! Crap!

Nu är det väldigt mycket god natt!!

PUSS

21 dec

Shit! Lungorna är fulla med smutsig jord, mina alfamega onda hallux valgus gör superont och jag är trött, fortfarande. Ni får kalla mig tunnis. Jag bryr mig faktiskt inte, är för trött. Det är inte särskillt slitit på akleja, jag menar jag frossar bland pyssel som skulle räcka livet ut, men det är nog hjärnkapaciteten som inte är van vid att hålla hundratjugo dygnet. Aja fråga här om dagen om vi skulle börja yoga. Jag kanske skulle behöva det, min hjärnkapacitet skulle behöva det! Har provat yoga två gånger. Gång nr.1 var på syrrans möhippa och hon var "höjdpunkten" under passet. Den gången tränade jag nog mest skrattmusklerna! Andra gången var jag med Maria och hennes mamma. Men det gången var jag så in i norden kissnödig... jag gjorde nog inget rätt. Jag vågade inte lämna rummet heller, alla var så inne och fokuserade. Och där skulle jag snubbla över alla "liggande hundar" och "soluppgångar" för att tömma, nej fy. Jag knep!
Nu är det ändå bara två dagar kvar på Akleja. Synd och skönt. Jag trivs superbra men jag är tyvärr ingen arbetsråtta. En dag, men inte nu, inte på ett bra tag.

PUSS


pulka=ont i rumpka



JAG FICK ÅKA PULKA! Finaly!! med maria, linnea och jonathan.:) riktiga ställa-uppare!! (ni andra ställa-uppare får vänta tills på tisdag, för jag kunde inte hålla mig...). snö gör mig lycklig! ÅKA på snö gör mig lycklig! YEEAH!
men tycker lite synd om alla som köpt traktor och åker på nitlotten att skotta en söndagkväll klockan 21. NOG inget dom tänkte på.

PUSS
och god natt! jobb imorn! påminn mig att ta med handkräm! jag börjar torka...

t.r.ö.t.t.


får jag gå och lägga mig? jag är döende trött. klockan är snart halv 8. kan väl vara okey, såhär en lördag?

slutar


slut på arbetet. jag känner mig lika kvinnlig som vanligt...lite skit under naglarna och torra händer. det är ju bättre än rena naglar och en otrolig handsvett?! jag har gjort hemskt mycket nytta idag!

@ akleja


HUR söt är inte min fina Rambo-mam!!!  Love

detsuger.

jag trodde aldrig att jag skulle behöva säga det här...

kanskemaybe

denhär bloggen är ganska oengagerad.. och ostrukurerad också för den delen. förstår hur tråkigt det är att läsa samma saker om och om igen. när det verkligen kanske inte ens handlar om saker du har någon aning om. hade jag en laptop tror jag faktiskt att jag skulle vara en mer seriös bloggare. det känns "bloggigt" att ha en laptop. men jag sparar istället till en stationär superdator som är asbra. (vet dock inte vilken än). kanske kommer jag bli lite mer som en inneboende vid datorn då, eftersom den kommer vara så himla asbra(!) och då kanske jag visar framfötterna även här. kanske kanske maybe maybe. nyårslöftet kanske? nej, det skulle vara dumt. för jag är grymt dålig på att hålla dom. brukar inte ens komma ihåg vad det var jag lovade!

PUSS&godnatt

what if

jag ryser av ord, jag ryser av tankar. ibland ryser jag av blickar, speciellt av din.

so what if it hurts me, so what if i break down, so what if this world just throws me of the edge

en bit samvete

jag har ett underbart jobb för tillfället! hela dagarna får jag stå och julpynta och pyssla. jag känner verkligen hur jag trivs i det där i aklejas julverkstad. men så får jag lite dåligt samvete för hur dålig jag verkligen är på att ta hand om mitt eget. jag har en julstjärna i fönstret i köket. rosa. det var jättefin. nu ser den ut att vilja dränka sig. jag har vattnat den, kanske lite för lite. jag erkänner det. mitt vardagsrum är mysigt men jag saknar soffbord och det förstör hela grejen. och jag är lite trött på nödlösningar som byrån som blivit tv-bänk och spelbordet som blivit databord. mitt sovrum tycker jag om. på riktigt! men det behöver också slipas till lite. en byrå som skulle vara så fin i vitt och det där "databordet" återkommer vi till, det skulle jag bara vilja dumpa genom fönstret. badrummet...skulle faktiskt behöva en helrenovering...MEN jag har insett hur extremt mycke lite starkt rengöringsmedel kan göra med ett handfat, en toa och en ducsh!
mår lite dåligt över mitt oengagemang. speciellt när mina systrar och min mamma är så måna om och fixar sina hem så underbart fint. mår lite dåligt över att jag inte gör något åt det. men samtidigt så vill jag inte stressa 24/7 för att hinna med alltalltallt. jag vill inte vara hemma med åderbrock för att kunna pynta alla vrår och jag kan/vill inte lägga ut stora summor på prylar och möbler som kanske skulle göra mig "lycklig". jag är kreativ, även om det kan ligga djupt, så är jag påhittig och löser ganska mycket. jag är oengagerad just nu, jag vet det och det är inget jag gömmer. men jag skäms varje gång någon påpekar det, för jag vet, att såhär är jag inte egentligen. jag har bara vart de de senaste 10 åren....

en dag ska jag säga: vad var det jag sa!
och det kommer kännas så förbannat bra!!!

mornin'

god morgon!! såhär tidigt har jag inte gått upp sen...sen jag gick i skolan nästan. ser dubbelt. ska hoppa in i duschen och tvätta bort mitt morgonansikte. nunna till melissa horn tänkte jag också göra. god morgon:)

inspirationskväll

hänger på akleja (mitt andra hem (jobb) de 2 kommande veckorna). Ska iväg och inspirera med syrran snart. mysigt, men jag skulle dock behöva en red bull. natten var lång...

syrran stressar. måste åka nu! bye

p in our hearts












jag i mitt esse. en gång...
idag ville jag verkligen inte träna! asomotiverad och allmänt hemma-sugen. Elise kom och hämtade mig ändå och då var det ju bara att flyta med. försökte övertyga mig själv om att jag kunde titta på . lovar att aldrig tänka så igen om vi har Paul som tränare på heltid! viiiiiiilken träning!! imorn kommer jag vara en enda stor muskelknut (hehe, hann inte me stretchen..puckat!) men det gör mig absolut ingenting. nu ska jag sleepa i min sköööna underbara säng. först ska jag be en bön. Paul bli vår, FÖRALLTID!!!


måste erkänna







jag gråter när jag ser bider på mina syskonbarn. jag äkslar dom så mycket! mina underbara änglar!

värk

dagen har gått så fruktansvärt fort!! känns som att mina dagar är så planerade helahelahela tiden och får jag en lucka så trycker jag av någon dum anledning in lite där också. mer långkallsång-hemma-dagar åt folket! åtminstonne till mig!
men sen har jag bara gjort saker jag tycker om idag, så ganska chill ändå. bland annat drog lina med mig på klättring. en gång i tiden trodde jag att jag var bäst på hela skarphagsskolan att klättra. det var jag kanske till och med. men för att hålla oss till saken...jag sög! eller ne sög är att ta i. men jag var kass. klarade "97:ornas" vägg...om det låter imponerande. men jag är riktigt taggad nu. trots blåsor så ska jag tillbaka och klara den där vägg nummer 15!

direkt efter klättringen var det baskettränging och gissa hur bra det gick när jag knappt kunde gräppa ratten? men jag grejat. i slutet tog jag faktiskt ett så moget beslut som att titta på när de körde system. nästa träning kommer jag vara grym! to bad att de ska banta laget. :(:(:(:(

imorn kommer jag nog ha träningsvärk i muskler jag inte trodde fanns. känns så.


mexicoooo

hemma en snabbis. ska bara hämta kläder sen iväg till min plutte, som inte är hemma än. hm..undra vad jag ska hitta på så länge? kameran åker med, så Rambo kanske får agera modell. på fikan älskade jag verkligen lina! lina underbara lina! kanske kanske en gnutta mexico i februari?? skulle jag inte kunna dö för det? jo jo jo!!
så imorn har jag och hon lite planeringar att ta tag i! men innan det ska jag och eddi ha en lång morgon. och bara lugna ner oss. kanske julbaka? som om jag skulle få han till det...eller?

puspuspus

fika


nu ska jag dricka chai på espressohouse med mina finfina tjejer! Matilda, du tar väl expresflyg från mexico för att fika med fab five? fab four är inte samma sak!!

god jul


jag har sån julkänsla. idag när jag vaknade trodde jag att det var julafton. jag kollade ut genom fönstret och allt var täckt av frost. jag frös och hoppade i mina älskade svealångisar och varma sockor. önskar nästan det var julafton. min julstämning försvinner alltid lagom till julen.
nu tänkte jag ut i vinterfrosten och ta en promenad. jag tar nog med mig kameran också!


RSS 2.0