Bästisen


Den absoluta favoriten - bästiskakan!!!


Bästiskaka
• 200g Smör
• 4 ekologiska Ägg
• 5 dl Strösocker
• 1 msk Vaniljsocker
• 2 krm Salt
• 1 1/4 dl Kakao
• 3 dl Vetemjöl

Kokosglasyr
• 150g Smör
• 3 dl Vispgrädde
• 2 dl Strösocker
• 1 tsk Vaniljsocker
• 2 dl Ljus Sirap
• 400g Kokosflingor

Gör så  här
1. 
Kakan: Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
3. Vänd ner resterande ingredienser och rör till sist i smöret.
4. Grädda kakan i en bakplåtspapperklädd form i 200°c, ca 20 min.
5. Glasyren: Smält smöret.
6. Rör ner de andra ingredienserna i smöret och
låt glasyren sjuda några minuter under omrörning.
7. Bred ut glasyren ovanpå den precis ny-utagna kakan och
ställ sedan in den i ugnen i 200°c, ytterliggare 15-20 min.

Låt kakan svalna och skär den därefter i stora munsbitar och njuuuuuuut!


Kommentarer
Postat av: Becca

Kom med något smarrigt glutentips lilla

bakfia (: Gud vad gott de där såg ut föresten!

2010-03-14 @ 22:57:05
URL: http://Rebfre.se
Postat av: mamma

Väldigt god, och det bästa av allt är att den är helt kalorifri.....

2010-03-15 @ 07:44:02
Postat av: emilia

Det viktigaste är att man absolut INTE får glömma MJÖLET!

2010-03-15 @ 19:32:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0