Bästisen
Den absoluta favoriten - bästiskakan!!!
Bästiskaka
• 200g Smör
• 4 ekologiska Ägg
• 5 dl Strösocker
• 1 msk Vaniljsocker
• 2 krm Salt
• 1 1/4 dl Kakao
• 3 dl Vetemjöl
Kokosglasyr
• 150g Smör
• 3 dl Vispgrädde
• 2 dl Strösocker
• 1 tsk Vaniljsocker
• 2 dl Ljus Sirap
• 400g Kokosflingor
Gör så här
1. Kakan: Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
3. Vänd ner resterande ingredienser och rör till sist i smöret.
4. Grädda kakan i en bakplåtspapperklädd form i 200°c, ca 20 min.
5. Glasyren: Smält smöret.
6. Rör ner de andra ingredienserna i smöret och
låt glasyren sjuda några minuter under omrörning.
7. Bred ut glasyren ovanpå den precis ny-utagna kakan och
ställ sedan in den i ugnen i 200°c, ytterliggare 15-20 min.
Låt kakan svalna och skär den därefter i stora munsbitar och njuuuuuuut!
Kom med något smarrigt glutentips lilla
bakfia (: Gud vad gott de där såg ut föresten!
Väldigt god, och det bästa av allt är att den är helt kalorifri.....
Det viktigaste är att man absolut INTE får glömma MJÖLET!